Опит за протест срещу мерките по време на извънредното положение направиха няколко души днес, поведени от лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. Полицията осуети струпването на хора, въпреки че недоволните се опитаха да протестират пред президентството и пред парламента.

Част от събралите се бяха отведени с полицейски джип, защото отказаха да покажат лични документи. Други пък бяха спирани и предупреждавани, че трябва да носят маска на улицата.

Няколко симпатизанти на партията на Костадинов изразиха недоволството си срещу въведеното извънредно положение на площада пред Народното събрание в столицата.

Според Закона за извънредното положение масовото струпване на хора – както е на протестите, е забранено, затова протестиращите бяха помолени да се разотидат доброволно.

Почти по същото време във Варна, пред входа на Морската градина се събраха около 20 души, които протестираха срещу затворения достъп до парка. Имаше и майки с деца, по-голямата част от недоволните не носеха маски. Но пък вдигнаха плакати „Искаме си слънцето, и градината, и плажа“. Там също бе засилено полицейското присъствие, униформените преглеждаха документите на хората, след кратки викове повечето хора се разотидоха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *