Корнелия Нинова нападна остро вътрешната опозиция

Приехме решение структурите по места да започнат анализ след местните избори. Решихме да се стартира отчетно-изборна кампания от 1 декември, като тя ще приключи през май догодина и през април преди конгреса ще имаме пряк избор на председател. Ще имаме и нови общински председатели, нови областни председатели, предложения за делегати на конгреса, номинации за председател с пряк избор и т.н. Започва процес на нови избори в БСП. Това заяви след днешното заседанието на Националния съвет на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова.

Тя уточни, че решенията са взети с 86 на 20 гласа. С толкова гласа е бил приет и доклада на заместник-председателят и шеф на Националния предизборен щаб Кирил Добрев. „Част от БСП искаха моята оставка пред медиите, но на пленума не казаха нищо. Това не е за първи път“, каза още Нинова. Председателят на партията подчерта, че няма разединение и разцепление в БСП. Имало е не 50, а 21 подписа под писмото с алтернативния анализ на изборните резултати и с искането на оставката й.

Нинова призна, че на върха на БСП има различия, но в никакъв случай партията не е разцепена. „Категорично не приемам аргумента за разцепление и разединение в партията. Обясних на другарите си защо. Щях да го приема и страшно да се разтревожа, ако зад тези 50 подписа, макар че се оказаха 21, ако зад тях стояха 21 или 50 партийни организации. Това щеше да е катастрофа на партията. Ако зад това писмо стоят 50 общински организации, това е тежко. В нито една от организациите не е приемано такова решение, не е обсъждан такъв доклад. Те не са упълномощавани да го изразяват. Казах им – другари, това е лично мнение на вас. Уважавам го, то е различно, но това не е разцепление в партията. Защото нито вие, нито аз съм партията. Партията са членовете, а те не са ви упълномощили да пишете това“, каза Нинова.

Тя посочи, че никъде в структурите на партията не се говори за разделение, разцепление. „Фактът, че 7 часа дискутираме, спорим, че пред медиите има алтернативен доклад, че всички вътрешни опозиционери говорят различни неща пред медиите, е опровержение на твърдението, че сме авторитарна партия“, каза Нинова и подчерта, че БСП е възможно най-демократичната партия.

Соцлидерката обърна внимание, че част от въпросното писмо е пълно с фалшиви новини и става въпрос за мъртви души. „Фалшива новина е в това писмо, че общинските ни съветници във Варна са гласували за председател от ГЕРБ. Фалшива новина е, че Градският съвет на Варна е искал оставката на ръководството. Показах им примери за мъртви души и ги призовах да изчистим този процес в партията, ако искаме да управляваме добре държавата. Само преди седмица в централата пристигнаха формуляри от Варна за регистрация на членове, за издаване на електронни карти. Тези регистрации са от 2010 г. При проверката се установи, че 7 души от заявените са починали преди няколко години. Казах на другарите си, че това е нетърпимо“, каза Нинова.

Тя поясни, че такова писмо не приема и обърна внимание, че се правят заклинания, че партията никога няма да спечели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *