Жената, с която кандидатът за кмет на София на „Демократична България“ Борислав Игнатов живее на семейни начала, е завела иск за 1 млн. лева срещу сайта „Пик“. Причина за решението ѝ са публикуваните на 5 септември нейни интимни снимки.

„Дойде и този хубав ден – днес в съда беше заведен иска срещу „Пик“ на стойност 1 милион лева!“, написа Игнатов в профила си във „Фейсбук“, като публикува и снимка от молбата на приятелката си до Софийския градски съд.

Разпространените голи снимки на Йорданка Михайлова предизвикаха острата реакция на журналисти, политици и медийни експерти. Атаката срещу кандидата за кмет беше определена като една от най-грозните досега.

Самият Игнатов поясни няколко дни след началото на скандала, че снимките са направени преди повече от 10 години от човек, когото неговата приятелка е обичала и му се е доверила, но след края на връзката мъжът ги използвал за шантаж и изнудване, а по-късно ги пуснал в интернет. По думите му тя е предприела всичко необходимо снимките да бъдат свалени. Подала жалба в МВР, към която предава и флашка с разпространените против волята ѝ снимки. Следствието обаче не дало резултат.

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) – България, обяви, че категорично осъжда порнографския компромат, и започна инициатива, целяща да ограничи финансирането на подобен тип „журналистика“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *