Прокурорът от Перник Бисер Михайлов е задържан от МВР за побой на съпругата си, съобщи Нова тв.

Жената е в болница. Образувано е разследване за нанасяне на средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Извършен е оглед на местопроизшествието, пострадалата е освидетелствана, разпитани са свидетели. Предстои да бъдат назначени експертизи. После материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата, която да прецени дали и какво обвинение да повдигне на Михайлов. Ако обвинителят стане обвиняем, прокуратурата може да нареди ареста му да продължи до 72 часа, а след това и да поиска от съда постоянното му задържане.

Михайлов беше зам.-окръжен прокурор на Перник, но в момента е редови прокурор. Ако Михайлов бъде обвинен, и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов се очаква да поиска временното му отстраняване от длъжност.

Той е баща на печално известния Васил Михайлов, който има няколко дело за побой и закани. През август младежът беше осъден на пробация за срок от 1 г. и 6 м. и 100 часа безвъзмезден труд. Съдът в Бургас постанови присъдата след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов.

Бисер Михайлов беше арестуван и през 2010 г. за изнудване и лихварство. Вината му обаче не беше доказана и до днес той е прокурор, като до скандала със сина му беше и зам.-окръжен прокурор, но после подаде оставка от ръководната длъжност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *