Руският президент каза в Москва на турския си колега, че ще е жалко да се развалят отношенията между двете страни заради Идлиб

Руският президент Владимир Путин се срещна днес в Москва с турския си колега Реджеп Ердоган и му каза, че трябва да се разберат за положението в сирийската провинция Идлиб, „за да не се разрушат руско-турските отношения“, предаде ТАСС.

„Задължително трябва да си поговорим за всичко, за да не се повтори тази ситуация и да не се разрушат руско-турските отношения, на които държим толкова много“, заяви той в началото на срещата. „Винаги има за какво да си поговорим, а сега положението в Идлиб се изостри толкова, че налага лично да разговаряме“, добави Путин.

Руският президент изрази съболезнования на Ердоган заради гибелта на турски войници в Сирия и заяви, че сирийската армия не е знаела местонахождението им. „В началото на нашата среща още веднъж искам да изразя своите искрени съболезнования за гибелта на вашите военнослужещи в Сирия. Гибелта на хора винаги е голяма трагедия. За съжаление, както Ви казах вече в телефонния ни разговор, никой, включително и сирийските военни, не е знаел тяхното (на турците) местонахождение. В същото време пострадаха и сирийски военнослужещи, сирийската армия има сериозни загуби“, каза Путин, който благодари на Ердоган, че е намерил време да дойде в Москва. По искане на турския лидер разговорите преминават на четири очи, а при нужда ще се присъединят членове на двете делегации – външните и военните министри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *