Ако Мая Манолова се беше вслушала в предложението му да се откаже на балотажа в полза на Борис Бонев сега София щеше да има нов кмет. Ако Бонев беше излязъл на балотажа, той щеше да спечели с много, каза Радан Кънев пред БНТ.

За него това предложение не е ексцентрично, а основано на дълголетна френска политическа култура.

На нас целият живот е минал в това ще дойде ли промяната и кога ще дойде. Промени дойдоха много – едни за добро, други не за добро. Хората много ясно казаха на тези избори, че искат по-добро управление от сегашното, заяви евродепутатът.

Ние от Демократична България не сме подкрепяли никой на втория тур. Много хора ни се сърдиха, на мен лично. Как са гласували избирателите, от това политиците трябва да си направят извод, обясни Кънев пред БНТ.

Скандалът е в това, че отговорни политици, тези които носят отговорност по какъв начин се управлява държавата, бюджетът, образованието, здравеопазването, най-болезнените проблеми на хората, си позволяват да обвиняват гражданите за това как са гласували, да се сърдят и гневят на избирателите, каза Радан Кънев, визирайки думи на президента и премиера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *