„Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява господин Борисов смъртността расте, а България се стопи с 600 000 души“. Това каза президентът Румен Радев в Елин Пелин, където е на посещение.

„Недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици. При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали“, каза още Радев по адрес на премиерът Бойко Борисов.

Държавният глава припомни, че през февруари сне доверието си от правителството. „От години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността“, добави Радев.

Той коментира и провелия се миналата седмица протест на проруската партия „Възраждане“ срещу правителството, на който обаче имаше и плакати срещу ваксините. Радев обаче наблегна на действията на полицията.

„Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства и органите на реда трябва да уважават тези права“, каза той. По думите му е недопустимо да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *