Пламен Узунов не отговори дали ще подаде оставка

Нямам никакви притеснения. Това заяви секретарят по правните въпроси на президента Пламен Узунов, след като бе разпитван няколко часа в сградата на спецсъда, предаде БГНЕС.

За всичко, което има, съм отговорил пред органите на специализираната прокуратура, добави Узунов.
Припомняме, че Узунов беше доведен днес за разпит, след като се установи, че е комуникирал с обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков.

От разпространените от държавното обвинение чатове става ясно, че секретарят на държавния глава е изпратил решение на Върховния административен съд на Пламен Бобоков, преди то да бъде официално публикувано. Въпросното решение пряко засяга бизнесмена, тъй като то е свързано с кораба „Бадр“, който плава под либерийски флаг.

„Имам процесуално качество свидетел. Виждате, че си тръгвам. Извърши се проверка вкъщи и съм дал една флашка и мобилните си телефони“, уточни Пламен Узунов.

Узунов обясни, че познава Пламен Бобоков от 2 години, като са имали и лични, и професионални отношения. Запознали се по повод проект на Бобоков, а той бил в качеството си на консултант. Проектът трябвало да бъде представен пред чуждестранни инвеститори.

„Нямал съм възможност да разговарям с президента. Сега ще го запозная с всичко“, завърши Узунов, но не отговори дали ще подаде оставка като секретар на държавния глава.

На тръгване секретарят на президента Румен Радев добави:

„Вижте, оставете ме на мира“.

Припомняме, че Пламен Узунов бе привикан на разпит по разследването около бизнесмените братя Бобокови. Прокуратурата разкри, че секретарят на държавния глава е комуникирал с Пламен Бобоков. Подозира търговия с влияние. Узунов е бил разпитван като свидетел.

На 27 декември 2018 г. той е изпратил на Пламен Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става публично достояние. Става въпрос за решение, с което се освобождава задържаният на пристанището в Бургас танкер „БАДР“, уточни БНТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *