Няма да позволим на Спортния тотализатор да организира онлайн залагания, зарече се депутатът

 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че ще настоява Спортният тотализатор да не организира залагания онлайн.

„Целта на тотализатора е да подпомага спорта. Ние няма да му разрешим да заеме цялата тази ниша, която се освободи от Национална лотария“, коментира депутатът и съпредседател на „Обединени патриоти“.

По повод изразеното недоволство от спортни клубове срещу проектозакона за хазарта, Симеонов заяви, че те са организирани целенасочено и не е вярно, че основната част от спонсорите им са именно компании за спортни залози.

Симеонов заяви, че след изтичане на лицензите на сегашните „хазартни гнезда“ – игрални зали и казина, те трябва да бъдат затворени. Такива трябвало да има само в 5-звездните хотели във вътрешността на страната и по морето, както и в крайграничните райони. Затварянето на останалите да става разсрочено до 2025 г., настоява той.

Аргументите за затварянето на игралните зали и казина по думите му са, че хазартът е болестна зависимост и носи много жертви. Промените в закона целят да ограничат хазартната зависимост на най-бедните, които са всъщност най-честите жертви, каза Симеонов.

Валери Симеонов се надява да получи широка парламентарна подкрепа за проектозакона си.“Надявам се тази седмица да гледаме проекта на първо четене и да убедим другите партии в парламента, вкл. ГЕРБ, че това е изключително отговорно решение и трябва консенсус“, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *