Невероятен скандал е на път да се заформи в управляващата сглобка. От публикация във фейсбук на бившия министър на здравеопазването и настоящ депутат от ГЕРБ проф.д-р Костадин Ангелов става ясно, че ръководителят на военното ведомство проф. Тодор Тагарев е дръзнал да иска с ултимативен и назидателен тон обяснения от „Пирогов“.

Причина за гнева на министъра от ПП-ДБ е казусът, свързан с поведението в болницата на неговия приближен съветник и висш партиен функционер от „Да, България“ Мустафа Емин. Според статус в социалната мрежа на здравен работник от „Пирогов“, политикът си е позволил да се държи грубо и арогантно с медицинския персонал, злоупотребявайки с властовите си позиции в кабинета „Денков“.

Случаят бе широко коментиран в публичното пространство, а това явно е изнервило до краен предел министъра на отбраната. След което той изпраща официално писмо до ръководството на най-голямата спешна болница у нас. В искането със заплашителен тон Тагарев почти заповядва на „Пирогов“ да му посочи кой е пряко отговорен за критиките срещу поведението на близкия нему служител, за да може да бъдат предприети мерки срещу него.

В края на писмото си военния министър иска да бъде уведомен за проверката своевременно, за да предприемел действия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *