София осъмна пуста днес. Моловете в големите градове, включително и в София, остават затворени. Бензиностанции, хранителните магазини и аптеки ще са отворени.

Ресторантите ще работят без клиенти. Не се отменят доставките по домовете, но при сериозни хигиенични мерки. Очакванията на хората са за сериозни икономически последици, след затворенето заведения и други развлекателни места. Малкият и средният бизнес ще пострада, смятат всички.

„Оставаме хората без възнаграждения, това трябваше да се случи, но трябваше да има някакви гаранции за бизнеса“, коментира пред БТВ представител на бранша.

Трима шофьори на ТИР-ове в Сливница са арестувани за нарушаване  на домашната карантина. Те са принудително заведени в къщите им, след като са обявени, че трябва  да бъдат под карантина, а са заварени в заведение в самата Сливница.

Няколко нощни заведения в центъра на София и в „Студентски град“ са работили през изминалата нощ въпреки забраната. Те са били проверени от екипи на РЗИ и МВР, наложени са им актове и са затворени.
През цялата нощ екипи на Първо и Седмо  районни полицейски управления в София заедно с екипи на РЗИ в града са извършали проверки в столицата. Установени са няколко заведения в София, които въпреки наложените забрани са работили и в тях е имало посетители.

И днес ще продължат проверките на съвместните екипи на МВР и здравните власти. Всички заведения, които не спазват наложените забрани ще бъдат със санкции, а дейността им ще бъде прекратена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *