Съветникът на военния министър Тодор Тагарев  – Мустафа Емин, нахлул в Пирогов и застрашил живота на тежко болно дете, за чийто живот се борели лекарите. Емин поискал да извадят от Шоковата детска зала тежко болно дете, за да прегледат неговото, което било с леко нараняване. Зловещият инцидент описаха работещи в Пирогов. Емин заплашвал с уволнения служители и лекари и парадирал с държавния си пост и връзките си с министри.

„Нощес в „Пирогов“ дойде Емин Мустафа с детето си. Държа се арогантно и скандално, като първоначално искаше да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неговото, което беше с една малка раничка, заплаши с министъра на здравеопазването, като не се съобрази, че той е работил в „Пирогов“ и можем да проверим.

Накрая, след всичко отново вдигна скандал и в НХА същите заплахи с министъра, за да получи документите, които преди това му бяха дадени от залата. Попитах „господаря“ от Рибново, така ли си представя упражняването на властта, която му е дадена от нас народа и не се ли представя твърде неприемливо за поста, който твърдеше, че заема. Та това е!“, пише Диманова.

Минути след като от „Пирогов“ публикуваха публикация за случката депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев коментира: „Съжалявам и се извинявам за случилото се. Ще проверя веднага.“ От МО съобщават, че извършвали проверка, както обичайно се изнизват от отговорност институциите.

Такова ужасяващо самозабравяне във властта на случайниците от ПП и ДБ/ДСБ, на които Борисов подари властта, никога не е било в България.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *