Специализираният съд отсвири Гешев и отказа да тикне жената на Божков в ареста. Елена Динева се е държала изключително възпитано и е обяснила, че е имала многократно възможността да напусне страната, но не го е направила.

Тя обясни още, че няма намерение да се укрива от правосъдието, както не го е направила и досега. По този начин Елена Динева на практика разби на пух и прах тезата на обвинението, че същата трябва да бъде задържана и тикната в ареста за постоянно, за да не се укрие. Адвокатът на Динева обясни, че тя участва в управлението на две фондации, които нямат нищо общо с хазарта. Елена Динева заяви още, че фирмите, с които е ангажирана са с открити сметки и могат да бъдат проверени по всяко време.

В крайна сметка съдът наложи на Динева мярка за неотклонение парична гаранция с рекордната сума от един милион и половина лева. Действията на прокуратурата започват да придобиват други измерения, които нямат нищо общо с правото, коментираха юристи. Те припомниха, че за да се завърнат Арабаджиеви техният син бе държан без вина в тежко здравословно състояние в ареста, което е накарало родителите да се завърнат, за да спасят живота на детето си от действията на прокуратурата, коментираха юристите. Според тях тази част от действията на прокуратурата прилежно се крие от обществеността и е достойна за филм на ужасите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *