Предварително написани речи на ПП-ДБ и министрите изтекли в интернет

 

Предварително написан сценарий на думите, които трябва да казват от ПП-ДБ и министирите по време на дебата за вота на недоверие, изтекли в интернет. Това се разбра, след като съпредседателят на ПП Кирил Петков откри дебата и слезе от трибуната.

Заради провал в енергийната политика БСП, ИТН и „Възраждане“ внесоха 72 подписа с искане за вот на недоверие. За да падне правителството са необходими 121 гласа в пленарна зала.

„Господин Петков, днес е 12-и, а не 11-и. Освен това си объркахте изказването с г-н Денков, защото ние тези ваши думи ги четем от вчера. Ако не знаете, вашите опорки изтекоха в медиите. Четете си сценария, за да ни е по-лесно нататък. Сгрешихте го от първото излизане“, каза Искра Михайлова от „Възраждане“, след като Кирил Петков приключи с речта си.

Веднага след това на трибуната излезе и председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

„Леко ме изпревариха, но файлът се казва „Разпределение говорене на министрите – вот на недоверие“, каза той и добави, че ще почете малко от него.

„Общата картина се насочва към глобалния фон – към колосалния напредък, който кабинетът има за четири месеца. Дебатът не е дали ще се затворят ТЕЦ-овете, колеги, дебатът е дали България ще вземе 4,2 млрд. лева, на които той (Кирил Петков – бел. ред.) каза 1,2 млрд.“, продължи Йорданов.

„Министър Радев после да знае какво да каже, да използва думата „лъжа“ свободно. Е, господин Радев, използвайте тази дума свободно“, подигра се Йорданов.

„Василев, ако не успеел от трибуна, да го кажел в кулоарите – „Внася спокойствие за цените на тока и посочва колосалния напредък, който кабинетът навакса за 4 месеца“, продължи да чете Йорданов, а това предизвика смях в залата.

„Три пъти има „колосален“ в тези опорки. Този, който ги е писал, е колосален накадърник. Вие сте тотални шушумиги. Оставям ви го тука, да се ориентирате, докато четете“, завърши той.

„Имам един въпрос към господин Петков. Когато вашето правителството падаше в залата на старото Народно събрание, тогава вие казахте, че сте горд, че Делян Пеевски, Бойко Борисов и Митрофанова ви свалят. Сега моля ви отговорете – горд ли сте, че Делян Пеевски и ГЕРБ ви крепят? Защото явно нещата се промениха за вас, да кажете каква е мотивацията“, взе думата и независимият Радостин Василев.

„Съжалявам, че единственото, което отговорихте и забелязахте в речта ми са едии комедийни изказвания на хората от ИТН. Знам, че там има много способни хора, правят шоу от много време“, каза след това и Кирил Петков.

Той поясни, че става въпрос за българската енергетика, за бъдещето на България.

„Вие нямате политики, с които българите да живеят по-добре, вие единствено използвате страха на хората във вашия вот на недоверие. Той няма да бъде успешен, а вие го правите с надеждата да си направите някакви малки предизборни лозунги за следващите две седмици“, обърна се Петков към вносителите на вота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *