Тайно гласуване избира фаворити за съветници, лидерите се скараха

 

Наближат ли избори и предстои ли някакво разпределяне на баницата във властта, някои партии решават, че могат да се превръщат в демократични. БСП е само единият пример за „съветване с членовете” проформа, а преди броени дни от коалицията ПП-ДБ също решили уж да се посъветват с електората си с членски карти как да наредят листите си за общински съвет в столицата. Това обаче довело до поредното бутане, лобиране и натискане на фаворити от страна на лидерите ген. Атанас Атанасов и Христо Иванов, както и до скандали и разпри заради нагласен вот, научи „Уикенд”.

В списъка с имена, представен на всеки член, фигурирали както добре познати лица от общината и партията като Марта Георгиева, така и неизвестната за мнозина извън тесния кръг на ДСБ Бонка Василева. За почуда на всички, внезапно Василева се оказала обявена с най-много гласове от членовете да е водач или поне на престижно място в листата, а Георгиева изпаднала надолу във вота. Бонка Василева, която е била председател на организацията на ДСБ в Банкя, е ярко протеже на ген. Атанасов, който за пореден път не успява да устои на тръпката да кадрува.

Любимката на цялата „Демократична България” и отявлен общински съветник – Марта Георгиева, изведнъж се оказала натисната надолу от фаворитката на дребничкия генерал с уклон да назначава приятелите си в МВР. Странна била и липсата на Иво Божков, също номиниран, в първите имена след гласуването. Нямало го дори също издигнатият Виктор Чаушев.

Изненадващият резултат на столичната структура на ДСБ породила и поредния скандал за влияние между лидерите на десницата, а това било едва първото сито за селекция на съветници, научи още „Уикенд”. Три пресявки ще мине листата на ПП-ДБ за местните избори в София, като следващ вот ще има в цялата структура на десните, а накрая и в цялата листа съвместно с „Промяната”.

„Много обидно гласуване е това!

Не чухме за фалшификации, но явно е открояването на Бонка Василева, която е протеже на генерал Атанасов, а иначе е непозната за масовия столичанин, който ще отиде да гласува наесен. Видя се кое лоби е натиснало за такъв резултат, но се чу и че накрая каквото и да сме си гласували, лидерите ще разместят списъците. Христо Иванов се надява отсега негови хора да са начело след втората цедка и каквото и да е събрала Василева, няма да е от първите. Обидно е, че в жегите ходихме да попълваме списъци, които няма да видят бял свят на изборите”, оплака се пред „Уикенд” един от членовете на десницата, участвал във вота.
Според него началниците ще подредят листата за София така, че първи да е Борис Бонев, втори да е някой от „Промяната”, третото място ще е за някой от ДБ, а накрая можело да се намери и име от екипа на ДСБ. Виталий Анточ, инж. Венцислав Михайлов, инж. Грети Стефанова, Маргарита Игнатова, Йоско Молхов, Красимир Джамбазов и Николай Александров са само част от имената, за които трябвало да гласуват членовете на десницата, очевидно обаче без никакъв реален смисъл, гневят се те.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *