Борисов все още не е готов с избора, партията ще предупреди ден предварително кога ще се случи

 

Фалшив профил в „Инстаграм“ излъга, че ГЕРБ ще обяви кандидата си за кмет на София в сряда.

От партията на Бойко Борисов обявиха, че все още не са готови кой ще е той. Партията ще предупреди ден предварително кога ще обяви номинацията си за столичен кмет.

Тази сутрин в „Инстаграм“ беше публикувано съобщение в профил озаглавен „Партия ГЕРБ“, че лично лидерът на партията ще обяви кандидата си за кмет на София.

„Лично Бойко Борисов ще представи в четвъртък кандидата, с който ГЕРБ ще се яви на изборите в София с увереност, че ще ги спечели“ – това пише в „Инстаграм“ профила на партията.

Настоящият кмет Йорданка Фандъкова вече нееднокртно обяви, че няма да участва в местните избори на 29 октомври.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък коментира, че му е трудно да избере измежду 20 кандидатури.

Имаше спекулации, че председателят на Народното събрание Росен Желязков ще бъде кандидатът за кмет на столицата. Той обаче ги отрече.

Така в момента най-спряганото име е това на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Той не крие амбициите си да стане кмет на София, което е негова детска мечта. Като ученик е бил за ден кмет за един ден на Стара Загора по инициативата на „Джуниър Ачивмънт“.

При регистрирането на ГЕРБ, заедно със СДС, за участие в местните избори на 17 септември – Денят на София, Георги Георгиев каза, че тази коалиция е една успешна доказала се формула.

Той обясни, че кандидатът им за кмет на София, когато бъде поканен в телевизионни студия няма да ходи под ръчичка с някой районен кмет.

„Нашият кандидат-кмет ще бъде отговорен, подготвен и достатъчно сериозен с опита си, за да може да отговаря сам на важните въпроси, които предстоят“, заяви тогава Георгиев. ГЕРБ-СДС вече представи кндидатите си за районни кметове в столицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *