Тунджай Гюлер отново е основният „строител“ на общините в област Кърджали

Почти 1,9 млн. лв. прибира скандалната строителна фирма от Джебел „Герт Груп“ ЕООД. Тази седмица кметовете на Ардино и Черноочене Изет Шабан и Айдън Осман са сключили договори със собственика на компанията на Тунджай Гюлер за извършване на ремонтни дейности.

Срещу 840 000 лв. „Герт груп“ ще внедрява мерки за енергийна ефективност в СУ „Христо Смирненски“ в Черноочене. Предвижда се да бъде направен и лек ремонт на двора на школото.

Смяната на кмета на Ардино очевидно не е никаква пречка за плодотворното „сътрудничество“ с Тунджай Гюлер. „Герт груп“ беше любимата строителна фирма на екскмета Ресми Мурад, прочул се с малоумното си решение да прехвърли „отговорността“ за всичките си кешови плащания на дъщеря си. Въпреки множеството свидетелства за гарантираното солидно „ресто“, ние и за миг не сме се съмнявали, че кметовете на малкото градче са корумпирани и че крадат като за последно…Тази седмица новият градоначалник Изет Шабан, който по хвалбите на висши депесари въобще не бил като предшественика си, е дал 1070 172 лв. на „Герт Груп“ ЕООД за ремонт на тротоари и улици в Ардино. Колко е било „рестото“ и в чий джоб е отишло то, знае само Шабан, който е областен председател на ДПС в Кърджали и лично протеже на смешния зам.-председател на партията ИНЖ. Хасан Азис.

В Джебел ремонтните дейности са възложени на странната фирма „РР-Инвест 1 ООД – Кърджали на Хатидже Вели, която получава над 300 000 лв. чрез множество договори за конкретни дейности.

„Лъвския пай“ от парите за годишни ремонти в Крумовград пък получава фирма на бившия депутат Юнал Тасим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *