Искат оставката на шефката на парламента заради скандалното й изказване за заплатите на депутатите

Прословутата Цвета Караянчева вече е българската Мария – Антоанета. Вчера тя защити с абсурдни аргументи поредното увеличение за заплатите на депутати, министри и многобройната държавна администрация – твърд електорат на ГЕРБ.

“Вдигаме ги, защото една трета от заплатата си дарявяме! И сега трябва и по места да даряваме. Не е редно да замразяваме, това е популизъм!!! Не може популизъм по време на криза. Нека всеки даде от себе си. Според мен не трябва да се замразяват заплатите, а да се процедира както процедираме ние в ПГ на ГЕРБ – 1/3 от заплатите да се даряват по регионите, където са избрани народните представители. Редно е народните представители да даряват средства за различни каузи. Мисля, че това е по-работещият вариант. Очаква се намаляване на заплатите в следващите месеци и замразяването им в момента означава, че те ще останат на по-високо ниво. Не може популизъм по време на криза. Нека всеки да даде част от своите средства“, каза тя пред бТВ.

Караянчева допълни, че така нужното вдигане на заплатите няма да е от 1 април, а от 1 май.

Скандалното изявление на шефката на парламента, с което детронира в политическата история Мария-Антоанета и нейното „Яжте пасти, като няма хляб“, предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи и искане на оставката й. В интернет вече има онлайн петиция.

С поредното увеличение на заплатите в държавния сектор, месечното възнаграждение на шефката на Народното събрание става 13 000 лв. Толкова ще получи и президентът Румен Радев.

1 коментар

  1. Не е истина, приписват казаното на Мария – Антоанета. Това обаче не оневинява нашата черна лебедова п/а/тица, свикнала да се изразява тъпо и скандално. Въпрос на стил, а стилът – това е човекът, според французите. По нашенски пък – напуснала селото, но селото не я е напуснало…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *