Исмаил Асан/15/ и Митко Асенов/17/, подсъдимии за убийството на 48-годишния мъж в Асеновград, били невинни. По време на разпоредителното заседание днес те отказаха да признаят фактите и обстоятелствата около случая и заявиха, че са невинни. Техният адвокат поиска делото да се гледа при закрити врати, тъй като обвиняемите са непълнолетни.

Прокуратурата обаче настоя заседанията да са открити за медиите, тъй като случаят е обществено значим. С мотивите на държавното обвинени се съгласи и председателят на съдебния състав. Така делото ще започне по общия ред, като първото заседание ще е в началото на месец февруари.
Днес за първи път лице в лице Митко и Исмаил се срещнаха с близките на жертвата. Те не се конституираха като частни обвинители и граждански ищци. Дъщерята на 48-годишният мъж заяви, че ще заведе отделно дело срещу непълнолетните момчета след края на процеса на всички инстанции.

Непълнолетните ударили в носа мъжа, който се прибирал към дома си след гостуване у брат му. Това станало в късните часове на 26 май. Митко и Исмаил издърпали торбата му, като успели да задигнат 3 лева и мобилен телефон. От удара им обаче той паднал на земята. Носът му бил счупен и започнало да шурти много кръв. Нападателите го оставили така и отишли до близък магазин, от където си купили алкохол. След малко се върнали и когато видели, че все още е там в безпомощно състояние, по-малкият Исмаил започнал да скача върху главата му, докато го убил.

Освен това около врата на жертвата има следи от душене. Таксиджия, паркирал в близост, става свидетел на бруталната сцена и веднага вика полицейски екип, който е бил в близост на съседна улица. Униформените заварили младежите над тялото на убития и веднага ги арестували, като едновременно с това извикали Бърза помощ. При идването си медиците само констатирали смъртта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *