Мъж на 58 г. почина след автомобилно преследване с полицията в Стара Загора, като, според роднините му, смъртта е настъпила след насилие от страна на униформените.

Драмата се е разиграла късно снощи. Първоначалната информация бе, че мъжът е заплашвал деца с нож и след подаден сигнал на тел. 112 органите на реда са гго намерили на бензиностанция. При опит на полицаите да осъществят контакт с него, човекът е избягал с автомобила си. Тогава е започнала и гонката, която е преминала през различни квартали на Стара Загора. В преследването са се включили десетина полицейски патрула, извършени били преградителни действия. След като колата е била спряна, мъжът е бил изваден от нея и се е стигнало до фаталния край.

Беше съобщено и за пострадал полицай, без повече подробности.

По-късно bTV съобщи, че починалият е бившият шампион на България Пламен Пенев. Според негови роднини той е излязъл да разхожда кучето си. Край бензиностанция в района е имало деца. Там се случило нещо между тях, но съседи твърдят, че мъжът не е вадил нож. Стигнало се е до размяна на реплики с полицията и гонка, при която автомобилът на Пламен катастрофира или е спрян от полицейски патрул.

Дъщерята на Петров – Борислава, която е видяла тялото на баща си в Съдебна медицина, твърди, че баща ѝ е зверски пребит. Той бил със счупен череп и множество удари по лицето. Борислава смята, че баща ѝ е убит от органите на реда. Тя е отказала извършването на съдебна експертиза в Стара Загора, заради опасения, че случаят ще бъде потулен.

Засега няма коментар от полицията или прокуратурата в Стара Загора. Знае се, че е назначена е тройно съдебномедицинска експертиза, която да установи какво се е случило.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *