Skip to content

‘Ще си лягам“: Байдън така се обърка по време на реч, че се наложи да му спрат микрофона (видео)

Микрофонът на американския президент Джо Байдън бе спрян, след като той се обърка по време на своя реч във виетнамската столица Ханой и заяви пред журналистите, че „ще си ляга да спи“.

След като 80-годишният президент на САЩ изненадващо обявява, че „ще си ляга“, той продължава да говори за стабилност, за страните от третия свят, но изреченията са несвързани, а словоредът – объркан.

Прессекретарят на Белия дом Карин Джийн-Пиер прави опит да го прекъсне и казва „благодарим ви“ на журналистите като знак, че президентът трябва да спре да говори. „Благодарим ви, така приключва пресконференцията!“, казва Джийн-Пиер. Байдън я чува и започва да повтаря: „Благодаря, благодаря“, след което на сцената започва да звучи джаз музика.

Американският президент очевидно не осъзнава, че микрофонът му вече е изключен – на фона на музиката журналист му подвиква въпрос, на който Байдън прави опит да отговори, но нищо не се чува. Тогава администрацията за кратко пак му включва микрофона, след което Байдън сам се оттегля бавно зад кулисите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *