Поне трябва да се въведе вечерен час, каза председателят на Столичната колегия на БЛС д-р Асен Меджидиев 

Настояваме да се въведат по-сериозни мерки като едно от предложенията ни е да се забрани на хората да напускат домовете си или поне да се въведе вечерен час. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ председателят на Столичната колегия на БЛС д-р Асен Меджидиев, който е и началник на отделение „Уши, нос гърло“ в „Пирогов“.

„Задължително трябва да има режим на влизане и на излизане от София. Това ще помогне повече за ограничаване на вируса. Нека не се стига до лечение, а да се пазим!“, обясни той.

„Излизаме с декларация, за да кажем, че подкрепяме досегашните мерки, но според нас са недостатъчни. Трябва да са доста по-ограничителни, тъй като това, което получаваме като сигнали от лекари и от хората, е че не се спазва карантината. Населението не ползва предпазни средства достатъчно. Много търговски обекти продължават да работят и има струпване на хора“, добави лекарят.

„Видяхме какво се случи в Италия. Ако оставим едно общество да се самовъзпитава в такъв момент, периодът ще е много по-дълъг“, заяви д-р Меджедиев.

„Вчера за няколко часа в Ню Йорк са регистрирани 1000 души с коронавируса. Със сигурност тези мерки, които предлагаме, ще се въведат. Важно е това да стане колко си може по-бързо“, каза още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *