Никой ли не смее да ги провери, имаше много повече от 20 души

Любителско видео, заснето от нашия читател Станко Станков показа как е изглеждал магазин „Кауфланд“ в бургаския ж.к.“Славейков“ снощи.

„Никой ли не смее да ги проверява. Къде са ограничителните мерки от 20 човека? Имаше много повече“, недоумява младият мъж.

Със заповед на кмета на Бургас Димитър Николов от 15-ти март, се разпорежда на хипермаркетите да въведат организация, с която да допускат до 20 души в обектите си.

В първите дни си личеше, че големите магазини, като „Кауфланд“ се опитват да спазват забраната.

Е, никога не е имало по 20 човека, но и не беше допускано сериозно струпване на хора. В „Кауфланд“ бяха реорганизирали работата си и имаше охрана и санитарен контрол. Клиентите бяха спирани, дезинфекцирани, и малко по-малко бяха допускани до търговския обект.

Впоследствие изчезна физическия контрол, а дезинфекцията бе оставена на съвестта на клиентите, които трябва да търсят мобилните мивки, доставени от Общината. Мнозина не ги откриваха, защото от управата на магазина ги бяха забутали по кьошетата, разказаха пред Флагман.бг живущи в ж.к.“Славейков“, които редовно пазаруват от хипермаркета.

Впоследствие „Кауфланд“ съвсем го подкара през просото и видеото на Станко Станков от снощи го доказва – има сериозно струпване и масово не се спазва социалната дистанция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *