Гинка Върбакова, която стана известна като кандидат-купувач на активите на чешката ЧЕЗ у нас, днес се занимава със строителство. Върбакова участва активно в санирането на блокове. Дружества, свързани с амбициозната бизнесдама, са спечелили пет от общо 14 позиции в обществена поръчка на община Пазарджик за оздравяване на сгради. разкрива сайтът Actualno.com.

Цялата поръчка е за над 3 млн. лева, от които фирмите на Върбакова са взели обекти за над 1,2 млн. лв. с ДДС, или за 40% от сумата. Най-известната  – „Инерком“, която водеше преговорите за придобиване на ЧЕЗ, се е преборила да санира блок на ул. „Освобождение“ №8 с оферта за 247 584 лв. с ДДС, разказва Actualno.com.

„Контур 7“ ще санира многофамилна жилищна сграда на ул. „Сан Стефано“ срещу 232 524 лв. с ДДС. Дружеството е било на Върбакова до 2016 г., сега се води на името на Румен Трендафилов.

„Ф Инвест“ ще санира сграда на ул. „Никола Вапцаров“ с 181 427 лева. Неин собственик е Екатерина Марчокова – Стоянова, свързана с Гинка Върбакова чрез „Инерком“, на което е бивш собственик и управител.

Фирма „Кантос БГ“ ще санира сграда на ул. „Ованес Соваджиян“ срещу 206 342 лв. Фирмата е собственост на  Николай Ичев. Първоначалната й регистрация е в село Семчиново, до родното село на Славчо Върбаков – съпруг на бизнесдамата.

Известната бизнесдама трупа строителен опит основно благодарение на община Пазарджик, чийто изпълнител се явява за няколко обекта, сочи справка в регистъра на Камарата на строителите.  През 2018 г. Гинка Върбакова и свързани с фамилията й дружества спечелиха обекти за над 3 млн. лева в подобна поръчка за саниране на жилищни блокове в Пазарджик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *