Известният телевизионен водещ Милен Цветков загина в жестока катастрофа. Фаталният сблъсък между два джипа стана край мол в София навръх Великден. „Вчера около 18 ч., в дежурния център на СДВР е постъпил сигнал за ПТП в района на мол „Парадайс“. Водач на лек автомобил удря спрелия пред него на червен светофар автомобил, шофиран от Милен Цветков. Вследствие на удара амтомобилът изхвърчана на 20 метра вътре в кръстовището“. Това заяви пред Нова директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Екипите на Спешна помощ пристигат на място. Журналистът е имал пулс. Качват го и тръгват към „Пирогов“, но на път за там, той е починал“, каза още той.

Хаджиев заяви, че водачът на лекия автомобил е на 22 години от София. Той притежава свидетелство за управление на МПС от 2016 г. В пътното му досие фигурира само едно пътно нарушение. „При направен тест за упойващи вещества, пробата на 22-годишния водач е реагирала на канабис и амфетамин. В момента той е задържан за 24 часа в РПУ. Ще бъде образувано досъдебно производство“, каза още директорът на СДВР. И допълни: „За това престъпление, наказанието, което се предвижда е от 3 до 15 години за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества“.

По думите му на мястото на инцидента няма следи от спирачен път.

Директорът на СДВР ст.комисар Георги Хаджиев коментира и мерките за влизане и излизане на автомобили в София. „Няма промяна в мерките в пропускателния режим. Заповедта на министър Кирил Аннаиев е актуална и към този момент. В нея ясно са посочени случаите, в които се допускат хора до София“, каза той. „Призовавам гражданите да се въоръжат с търпение, както и да попълват съвестно своите декларации“, коментира Хаджиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *