Даниела Пенкова с интересна информация за фирмения джип, с който Кристиан Николов уби Милен Цветков

Искам да кажа нещо за „оръжието“ на престъплението. Нещо, което, сигурна съм, никоя медия няма да се сети да изтъкне. Сега всички повтарят, че мама му е подарила джип на пишлемето. Но всъщност не тя му го е подарила, а ние. Ето защо:

1.Джипът се води на фирмата на мама. Това означава, че се отчита като фирмен разход, и не се облага с корпоративен данък. 10% подарък от нас.

2.Джипът не се води лек автомобил, тъй като моделът е 6+1 места. Това означава, че на фирмата е върнат ДДС.

Още 20% подарък от нас.

Всъщност, това е и причината всички баровци да карат джипове – просто данъкоплатците им подаряват 20% от стойността.

3.Тъй като е фирмен автомобил, всички разходи за употребата му се отчитат като фирмени и така се приспадат 10% за тях. Тук влиза гориво, техническа поддръжка, винетка, паркинг, застраховка и автомобилен данък. Допълнително за някои от тях се приспада и ДДС. Неща, които всеки от нас плаща от джоба си. Е, за фирмения тези неща са „фирмен разход“ през целия живот на автомобила.

4.Останалата стойност на автомобила е платена от фирмата. А фирмените пари са се натрупали, благодарение на безсрамно ниския корпоративен данък в България. У нас той е 10%, докато в Германия е 30-33%, в Австрия е 25%, в Белгия е 29,58% и т.н. Всяка година подаряваме поне 15% печалба повече на нашите фирми, отколкото другите държави на ЕС. Защото ги обичаме и искаме синчетата на собствениците да карат джипове.

Не, не мама му е подарила джипа на това пишлеме. Ние сме му го подарили. Както сме купили и продължаваме да купуваме всички останали джипове, които виждаме по улиците. Защото никой от собствениците не си е изкарал от личните спестявания, за да си купи джип. Всеки от тях го е регистрирал на името на фирмата си и затова го плащаме ние. Винаги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *