Да кажеш, че едва ли не от 10 години не си пряко отговорен за възпитанието на сина си, г-н Иванов, Вие не сте родител

Сън няма да ме хване първо след новината, че задържаният в миналото за грабежи син на депутата Лъчезар Иванов, по прякор Лъчо Мозъка, е избягал от джипа, който уби Милен Цветков навръх Великден пред столичен мол.  И второ – след като самият мозък избра неколцина журналисти, пред които удобно да хвърли бомбата и по този начин изпревари полицейската информация за самоличността на беглеца от местопрестъплението.

„Моят син Георги е момчето, което си е тръгнало от катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков.  Ако е виновен – да си носи последствията“, заяви накратичко депутатът Лъчезар Иванов, след което се появи и информация, че Георги Иванов е арестуван. Народният представител бил шокиран от случилото се, но е категоричен, че всичко в България трябва да се случва по закон.

„Синът ми е от първия ми брак. Повече от 10 години съм разведен с майка му. Не искам да има каквито и да е било спекулации по случая. Смятам, че всичко ще се изясни“, допълни депутатът от ГЕРБ. През други медии „бащата” даже призова за цялата строгост на закона.

Припомняме ви, че името на сина на Лъчо Мозъка нашумя през 2014 г. и в друг скандал. Тогава се разбра, че Георги Иванов, по това време 17-годишен, е извършил въоръжени  грабежи на няколко бензиностанции в столицата, някои от които на бул. „Г.М. Димитров“. Тогава депутатът също се разграничи от своя син, като обясни  отново, че нямат близки контакти с майка му Дияна Долапчиева и самия него.

Пред добричките медии Мозъка днес не е коментирал дали 22-годишният му син е употребил наркотични вещества, каквито бяха открити в кръвната проба на шофиралия джипа-убиец Кристиян Николов.  А може би не са го попитали? Дали младежът е употребил, ще разберем, може би и него ще го съдим.

Но само Бог може да съди бащата, на два пъти отрекъл се публично от детето си. Не знам какъв човек трябва да си, за да се обадиш и дадеш интервю, в което да се разграничиш от собствената си кръв и искаш да бъде наказан с цялата строгост на закона. Да кажеш, че едва ли не от 10 години не си пряко отговорен за неговото възпитание. Срам ме е от Вас, г-н Иванов! Вие не сте родител.

Дали след всички скандали през петте мандата, този път вече сте изплашен за политическата си кариера, дали сте толкова безчувствен, толкова безпардонен….

Паметливите сред нас много добре знаят кой е Лъчезар Иванов и колко пъти е попадал в полезрението на медиите по меко казано шокиращи теми от всякакво естество, но е минавал между капките. През 2009 г. дъщеря му беше съобщила в писмо до американския посланик в София, че баща й я бие, а бившата му жена беше подала жалба по Закона за домашното насилие, „готов е и през трупове да мине заради политическата си кариера“, беше казала за Лъчезар Иванов – Диана Долапчиева.

И да, със сигурност е права. Още по време на кабинета Сакскобуррготски депутатът от НДСВ Лъчезар Иванов се самоотлъчи като независим народен представител и започна да защитава интересите на ГЕРБ, които тогава дори не бяха в парламента, но набираха скорост.

На няколко пъти Мозъка прокара дотолкова лобистки текстове, че чак не е за вярване – като поправката „Мери Джейн“, която по неведоми пътища узакони рекламата с използване на изображение на забележете – наркотични вещества, но по-късно бе отменена.

Много можем да изброяваме. Последно Лъчезар Иванов прокара поправката, с която бяха освободени частните болници от обществени поръчки. Прeз 2019 гoдинa eднo и cъщo лeкaрcтвo cрeщу рaк нa бeлия дрoб e зaкупувaнo oт 29 бългaрcки бoлници нa цeни oт 129 дo 1063 лeвa. Седемкратното увеличение бе за частните болници.

През 2018 г. бе сниман в пленарна зала да управлява ВЕЦ-а на уж негов приятел, докато председателят на БАН отчита дейността за изминалата година от трибуната.

През 2012 г. избухна скандал във връзка с явяването на народния представител на конкурс за доцент в Медицинския университет в София. Тогава стана ясно, че две от публикациите, които са представени от Лъчезар Иванов в защита на неговата кандидатура за „доцент“, всъщност не са били негови, а на пенсионирания проф. Любомир Иванов, бивш директор на Националния център по опазване на общественото здраве. През 2010 г. Лъчезар Иванов бе принуден да се оттегли от поста на заместник-председател на Народното събрание, заради опит да ходатайства срещу уволнението на негов приятел митничар. Тогава Иванов се оттегли от председателския пост на ГЕРБ-София.  Пак през 2010 г. той бе първи нареден на опашката след покана за презентация с подарък безплатен телефон верту, вместо да присъства на важно заседание в Народното събрание.  През 2009 г. името на Иванов попадна и в скандал с командировка в САЩ, която е била платена от неправителствени организации, които са свързани с фармацевтични компании.

Сега излезе новината, че най-накрая от ГЕРБ ще изгонят Лъчезар Иванов заради поредния гаф. Предстои да видим…

Изводът от всичко е за вас. Явно пет мандата с много мозък Лъчезар Иванов изкара като политик, но пък никога не е живял като човек.

Радостина Георгиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *