Общо трима са починалите за последното денонощие, заразените вече са 1588

1126 проби са направени за последното денонощие срещу заразата COVID-19. От тях са установени 47 нови потвърдени случаи на коронавирус. Нова област на заразата е Разград, до момента нямаше случаи там. 317 е броят на пациентите, които са на болнично лечение. Общият брой на заразените с коронавирус е 1588. Това каза секретарят на Националния оперативен щаб Димо Димов.

Разпределението на новите диагностицирани по градове е следното:

София- 6
Види-22
Благоевград-5
Плевен-3
Кюстендил-2
Перник-1
Враца-1
Пловдив-1
Смолян-1
Сливен-1
Ямбол-1
Разград-1

5 са случаите на заразени деца с COVID-19. Те са на вързраст между 2 и 16 години: Видин-1, Благоевград-3 и Враца-1.

Излекувани са 11 души за последното денонощие, посочват от щаба.

За последните 24 часа са починали 3 души. 64-годишен мъж от Смолян с исхемичен инсулт и двама души от от Сливен, единият е лекар, на 43 години, жена, работеща в Инфекциозното отделение

Разглеждат се 3 нови сценарии за разпространението на коронавируса, повече подробности обаче ще станат ясни по-късно, обяснява Димо Димов.

От днес Националният оперативен щаб спира да дава информация. Отговори на въпроси ще дава Димо Димов, секретар на щаба, чрез съобщения от пресцентъра.

Мотивът е, че българското общество вече е достатъчно информирано за всички особености около коронавируса. Брифингите създавали повече проблеми, отколкото полза. Нито Кабинетът, нито щабът е задължавал медиите да излъчват на живо брифингите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *