При нарастване над 100 човека на ден отново затваряме, както беше досега. Всичко зависи от нас, от нашата дисциплина. За това предупреди премиерът Бойко Борисов на брифинг по повод срещата на върха ЕС-Западни Балкани тази вечер. Той цитира Института „Роберт Кох“, който твърди, че пандемията не е отминала.

Борисов бе категоричен, че мерките трябва да се спазват, особено наблегна на дезинфекция и дистанция. От думите му стана ясно, че скоро детските градини няма да бъдат отворени.

Поводът да отпуснем част от мерките беше, че в момента има клъстери, където ни дават по-голяма бройка, а София вече е на 4-то, 5-о място, а това е двумилионен град. Всичко зависи от нашата дисциплина и от това да се пазим един друг, посочи Борисов.

По думите му никъде няма нито една мярка, която да е по-добра или по-навреме направена от България. Това, което в другите държави наричат „разхлабване“, тук е било разхлабено винаги, смята премиерът. Той припомни как в Гърция имаше забрана за излизане от домовете, подобна карантина бе наложена и в други балкански държави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *