Той не е бил пуснат да се качи в самолет, за който имал билет, платен от семейството му

Вътрешният министър Младен Маринов е разпоредил на Дирекция „Миграция“ да предприеме съответните действия за отпадане на забраната на австралиеца Джок Полфрийман да напуска страната. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР) за „Свободна Европа“. От силовото ведомство посочиха пред „Сега“ единствено, че са „започнали съгласувателни процедури“

По-рано днес Полфрийман обвини Българското правителство и МВР, че не му позволяват да напусне България независимо от съдебното определение, с което се отказа възобновяване на делото за предсрочното освобождаване. Това става ясно от негов пост във Фейсбук. 

„Моля, не вярвайте на фалшивите новини, не ми беше позволено да напусна страната, тъй като решението да не ми позволите да пътувам не се основава на закона, а решението на правителството, което се ръководи от Бойко Борисов“, пише Полфриймън и добавя: „Незаконно Министерството на вътрешните работи ми попречи да напусна страната, включително ми попречи да се кача на самолет“. От думите става ясно, че той е имал билет, платен от семейството и „резервации, направени от DFAT“. В съобщението му се твърди, че българското правителство е уведомило вчера официално „австралийските власти, че няма да уважат съдебното решение“ и няма да му позволят да пътува свободно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *