Веселин Маринов ще поеме зам.-председателския пост в партията на доскорошната дясна ръка на Борисов – Цветан Цветанов.

Сходна длъжност очаква и  бившата зам.-министърка на спорта и кумица на Цветанов – Ваня Колева, която загуби поста си покрай далаверата с евтино закупените апартаменти на „Артекс“. Мъжът на Колева също ще бъде част от ръководството на партията.

Покрай аферата „Апартаментгейт“, премиерът Борисов в прав текст заяви на Цветанов, че му е омръзнало да слуша Веско Маринов по време на кампании, заради което певецът потъна в дълбока обида.

По-късно, когато Цветанов бе отстранен от поста си, той покани Маринов като флагман на концерта, който закриваше кампанията за кмет на протежето на бившия втори в ГЕРБ в Тетевен Магдалена Бояджиева. Изпълнителят на „Горчиво вино“ не пропусна и да отправи думи към Борисов: „Знаете, аз сега малко съм забранен от Бате Бойко. Може би, защото малко съм дал на ГЕРБ“.

Вчера деветима гербери от Плевен написаха кърваво писмо до ръководството на партията, в което се оплакват от областния координатор на ГЕРБ Мирослав Петров, поел местната структура в навечерието на местните избори. Мирослав Петров се кандидатира и за кмет на града. Под силното влияние на Цветан Цветанов, който точно по време на изборите започна да работи срещу Борисов и дори направи няколко медийни изявления, критикувайки кампанията на ГЕРБ, тамошните му приближени тайно работиха за сегашния кмет – Георг Спартански. Сега точно те обвиняват Петров пред централата на партията, че влизал в колаборации с БСП и ВМРО.

Преди 2 седмици във Видин бившата областна управителка Албена Георгиева, заедно с 50 гербаджии, напуснаха партията с мотивите, че са недоволни от областното ръководство на ГЕРБ. Според източници, Цветанов настройва протежетата си срещу ГЕРБ и им обещава бъдеще в новата му партия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *