Премиерът заведе куп министри на партийно събрание в Стара Загора

Бойко Борисов съчета държавните с партийните дела и събра актива на ГЕРБ в Стара Загора, инспектирайки преди това пътьом магистрала „Тракия“. Залата на събитието бе пълна, а седалките бяха плътно заети – против всякакви апели на здравните специалисти за спазване на здравословна дистанция. Самият Борисов бе лош пример – нямаше маска, дори не и смъкната под брадичката. Вярно е, че носенето на маски вече не е задължително, но все пак помага – в  затворени помещения, в които са скупчени  много хора. Самият премиер вчера призова „да не се провеждат масови събития, ако може, или да се правят на по-широко, което може да отпадне – да отпадне“.

Сбирката очевидно е насочена за стягане на редиците и за демонстриране на сплотеност след тежката поредица от компроматни удари срещу управлението и лично срещу Борисов, гарнирани с цепене на членска маса от ГЕРБ и с напускането на Цветан Цветанов.

На трибуната до лидера бяха седнали вицепремиерът Томислав Дончев, министър Владислав Горанов, кметовете на Ст. Загора и на Бургас  Живко Тодоров и Димитър Николов. В изказванията се промъкнаха укори, че критиките на опозицията и атаките от скрити врагове са пречили в битката с COVID-19,  а сега могат да отблъснат чуждите инвеститори.

Новата „звезда“ на ГЕРБ Маноил Манев дръпна реч за светото бъдеще на ГЕРБ, на което няма да попречат „нито калта, нито предателите, нито десни, нито леви. Те не говорят за визии, а предлагат картинки, комикси, продават се за жълти стотинки някои от тях“,  каза Манев.

В отлична форма съм, нямам нужда от подкрепа, нито ми е за първи, нито за последен път, наясно съм защо го правят, увери Бойко Борисов. Добави, че няма незаменими лидери. Подчерта, че ГЕРБ се справя отлично и без организатора Цветанов. После продължи с любимата си тема – строителството на магистрали. И прикани „мозъчния тръст“  на ГЕРБ някой ден да  направи сборник с големите инфраструктурните обекти.

Не обръщайте внимание на Цветанов, нито на другите, които ви хулят,  обърна се към партийния актив лидерът им.

В началото на събранието Томислав Дончев иронизира компроматната война и последните й произведения – снимките от спалнята на премиера: „Пътувайки насам, си мислех, че вероятно съм изразходил 20 години от живота си да уча, като от политическа теория минем през макроикономика и стигнем до регионално развитие. И като гледам актуалните политически  жанрове, си мисля, че съм направил грешка, трябвало е да уча фотография или как да се работи с Фотошоп“.

1 коментар

  1. Тук не се ли разпространява прословутия вирус? Тези не разнасят ли зараза?! Аааа, тях, „богоизбраните“ болест не ги лови! …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *