Качва малки момиченца на яхтата си, живее развратен живот, а нас иска да ни вкара в затвора, казва дъщеря му Пролетина

Разследване на Антикорупционния фонд показа разтърсващ филм за историята на бизнесмена Илия Златанов – доскорошен собственик на най-голямата фирма за производство на асансьори в България „Изамет“.

Авторите на разследването посочват, че синът му Явор не е открит за коментар, за да се чуе и неговата гледна точка по фамилен спор за милиони левове и кюлчета злато със собствения му баща. Флагман обаче припомня интервю на дъщеря му Пролетина, която е била доста пунктуална в интервю пред „ЕвроДиков“ по ТВ „Евроком“.

Пролетина твърди крайно неприятни за баща си проявления. (ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО СЛЕД 3-тия час и 16 минута)

„От две години живея в измислен филм, скалъпен от Илия Златанов, който ми е баща. Той многократно е изявявал пред много хора, че мечтата на живота му е да вкара дъщеря си и сина си в затвора, или да ги погуби. Този човек от две години ходи по прокуратури, специални полиции, топи ни с измислени обвинения, на които ние многократно сме отговаряли“,  казва Пролетина.

Баща й се променил драстично преди 7 години. Тогава получил инфаркт, брат й Явор Златанов го намерил в безпомощно състояние, закарал го в Спешна помощ, лекарите дълго се борили за живота и възстановяването на физическото му здраве. След инфаркта, Златанов-старши обаче станал друг човек, твърди Пролетина.

„Изведнъж, този човек, който е на 70 години, започна да плаща на 18-годишни момиченца, да излиза с тях, може да видите снимки в интернет. Не го интересувахме ние,  внучките му, започна да пилее парите си момиченца, които черпи на яхтата си.  За Илия Златанов няма брат, няма майка, той е безмилостен. Цяла София го познава и му се смее. Той сам разказва на всички колко е велик, как познава определени хора на високи постове и твърди, че е давал много пари, за да ни смаже“, твърди Пролетина.

„Моята вина е, че съм му дъщеря, а на съпруга ми – че е женен за мен. Той се опитва да ни унищожи – нас, собствените му деца“, допълва във въпросното интервю дъщеря му.

От думите й става ясно, че Илия Златанов дължи много пари на работници от фирмата му в Дубай. Един от тях бил съпругът й. Когато тя отишла да помоли баща си да му плати, той подал сигнал, че е заплашван.

„Не съм му искала нещо изключително, а да си изплати заплатите, които трябва да плати. Той скалъпва истории срещу нас, че сме го заплашвали и изнудвали“, допълва Пролетина.

Нейната гледна точка хвърля най-малкото сянка върху изнесеното в антикорупционния филм, който се върти от вчера из интернет.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *