Десетки привърженици на ДПС обсадиха парк Росенец, опонентите им се събраха пред община Бургас

След като отново не бяха допуснати до Догансарай, протестиращи срещу ограниченията се събраха пред община Бургас, където освиркват кмета на ГЕРБ Димитър Николов. Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов държи сметка на Николов защо полицията не му разрешава да мине по пътя към резиденцията в парк „Росенец“. Кметът уверява, че хората ще бъдат допуснати до бариерата, но протестиращите му отвръщат с „Лъжец!“, „Купени!“ и „Съучастник!“.

Протестиращи има и на пътя към резиденцията, но полицията не ги допуска навътре. Служителите на реда се оправдават с автобусите с привърженици на ДПС, които обградиха Догансарай от рано сутринта. Тук сме да не допуснем нова Катуница, твърдят мъжете пред Би Ти Ви, визирайки метежите в ромското село през 2011 г., след като роднини на цар Киро прегазиха момче при размирици заради семейна вражда.

Привържениците на Доган влизат без препятствия до парка. От пререканията между протестиращи и полиция се разбра, че вчера от районното управление в Бургас са уверили, че няма друг планиран протест в региона. Сега обаче стичащите се на протестен плаж, планиран с начален час 11:00, не биват допускани именно с аргумента, че там вече е допуснат митингът на ДПС и от съображения за сигурност двете групи не могат да се смесят. Полицаите са преградили плътно пътя и не допускат нито един от идващите да участват в митинга срещу Догансарай да премине, независимо от показаните документи за разрешен протест.

Шефът на пресцентъра на община Бургас Весела Йорданова заяви пред „Сега“, че при тях няма искане за проява на ДПС. Но допусна, че е възможно в полицията да е заявено.

На „протеста“, свикан от ДПС, се забелязват и депутати на движението, например Илхан Кючук. Протестиращи разказаха, че полицаите, които са преградили пътя, са пускали към Догансарай само хората с шапки с надпис „ДПС“.

Малко след 10 часа полицията разреши на Би Ти Ви да стигне до плажа по вода. На брега и на кея се виждат симпатизанти на ДПС, като долу-горе равен брой полицаи ги охраняват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *