Съвсем скоро ще видите промяна на отношенията в тази коалиция, обясни Радостин Василев

След приемането на бюджета правителството ще бъде свалено с активното участие на ГЕРБ. Такава прогноза направи депутатът Радостин Василев. Припомняме, че той се отцепи от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“, след като разпространи запис от Националния съвет на голямата партия в коалицията.

Днес на брифинг в парламента Василев обясни, че доскоро лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бил като Зайко Байко.

„Защото той един месец стои на първия чин като наказан, влиза първи в зала и изчаква Народното събрание да започне. А днес вече го гледаме, че той е Ежко Бежко; наострил е бодлите и започва да бъде старият Борисов – арогантен, който вече търси сметка какво ще се случва оттук нататък“, каза Радостин Василев.

„Г-н Борисов вече е спокоен. Нормално е той да е спокоен. Прокуратурата е овладяна. Удобният Борислав Сарафов действа много активно по тези дела, по които той имаше притеснения и той ще бъде изпран. Вината за това изпиране е на тези хора от „Продължаваме промяната – Демократична България“, които два месеца осигуряват комфорта на г-н Борисов – да си реши той проблема с прокуратурата. И това е техният срам, тяхната огромна вина и те ще платят най-високата цена за това предателство спрямо българския народ, защото г-н Борисов следващата стъпка е да изключи тока на „Продължаваме промяната – Демократична България“ и да приключи тази коалиция и най-смешния кабинет – на Николай Денков, защото, първо, е спокоен, второ, вече е изпран. Ролята на „Продължаваме промяната – Демократична България“ вече е изпълнена“, добави Василев.

Днес Борисов се отказал от имунитета си, защото получил потвърждение, че „всичко е наред“.

„Считам, че съвсем скоро ще видите промяна в отношението в тази коалиция. Както чухте и на записа, Борисов ще пази това правителство до момента, в който се страхува от Гешев. Вече не се страхува от Гешев. Видно е, че новият главен прокурор спасява Борисов и себе си по казуса „Осемте джуджета“. Видно е, че към неудобните се проявява изключителна агресивност – такива като мен, и очаквам в най-скоро време, може би веднага след бюджета, това правителство да бъде свалено с активното участие на ГЕРБ“, каза още Радостин Василев.

Бюджетът за 2023 г. се очаква да бъде приет от Народното събрание най-късно до края на месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *