Големият ни проблем на нас, българите, е глупостта, примесена с конспиративни теории и магарешки инат в собствената правота. От вчера съм в удивление как хора уж мислещи, реагират първосигнално като първокласник и то не особено умен.

Първи случай – изтезаваното момиче. След първоначалният шок започнаха конспирациите – тя била к…вра, така я наказали, защото искала да се откаже от занаята /на мястото на момичето щях да ги попилея от дела тия мислители/, тя не съществувала, била измислена, защото не била дала интервю /впрочем ако вие сте с обръсната глава, нарязано лице и тяло, първият ви мерак вероятно ще бъде да се покажете в този вид по медиите или да говорите пред тях/, след това чета теория как ПП били платили, за да се нареже момичето и да прокарат Истанбулската конвенция. Малоумникът Нико Тапата от една патриотична партия пък нарече „преекспониране“ разгласяването на случая. Защо били мълчали цял месец. Ми то, като те нарежат, първата ти мисъл няма да е болница, лекари, стрес, ужас, а как да го разгласиш във фейсбук, така ли, бе, мислители? Всеки в тая държава гнусно се упражнява на гърба на това почти дете. Включително с гнусни спекулации дали не си го е заслужавала и дали не е …рва, за да й се случи това. Не ви ли е срам! Мен ме е срам заради вас!

Вторият случай е имотът на Костя. Излезе публикация в Бърд със снимка на партидата в имотния регистър, от който се вижда, как майка му е купила декар имот край Варненското езеро за 4500 лева – по 2 евро на квадрат. И се изсипаха хора, на които реакциите са напълно инфантилни: 1. Не е вярно, пишете глупости /явно Имотният регистър е глупост, а совите не са това, което са/. 2. Защо ви пречи КК? /Ами не ни пречи, замисляме се сега като прави такива мушенгии, докато не е във властта, какви ще ги върши, ако се докопа до нея, а и фактите са си факти, взел ли е имот – взел е, не е свещена крава никой да няма право да пише за него/. 3. То Борисов, Пеевски, Доган и Петков колко имоти имат, защо не пишете за тях, а само КК ви вади очите? То за имотите на Борисов, за къщата в Барселона, за милиардите, както и имотите на другите се знае от години. А и те не се правят на родолюбиви спасители, част от народа. Крадат, така да се каже, откровено и публично и никой не си прави илюзии какви са. Но Костя лъже избирателите си в очите, усвоява субсидии, безотчетни и какво ли още не, но когато излезе справка за имотните му дела, цялата армия орки скачат да казват, че не можело да се пише за имотите му. Защо, бе?! Защо да не може. Ако беше Костя Музейният директор и спестяваше от заплата, никой нямаше да се интересува от имотите му. Ама той май от години не е работил почтена работа и няма доходи извън политиката. Тоест народни пари. Защо да не се интересуваме къде отиват и откъде са? И защо да не се интересуваме как пък точно политик купува имоти на символична цена? Или е отплата за някоя политическа услуга, или просто мами държавата и общината с данъци и такси. Ама не го осъзнавате. Малката свиня и малкото зло винаги се знае какви стават!

Трето – щели да забраняват Възраждане. Не осъзнавате ли, че те имат полза Възраждане да съществуват? Защото са удобни – кряскат, вряскат, могат да бъдат посочени за ВРАГ, но са беззъби и безобидни, защото действия няма. И гласуват така, както трябва, когато е необходимо, например за промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, позволяващи български войски да отиват да се бият в чужди държави. И избирането на Пеевски в комисията по конституционни въпроси. Е провалянето на референдума /барем протест да бяха направили да се отстрамят, ами то – изтъкаха платното /изборите/ и ритнаха кросното/. Не искат да напускаме ЕС и НАТО, само щели да предоговарят /все едно някой ще го допусне/! ДПС и патриотичните партии са като скачени съдове – взаимно се напомпват и си плашат електоратите. Та и със забраната така – няма да мине, но ще консолидира електоратът на партията, който беше започнал да се разколебава при поредицата й от издънки.

Замислям се и за това как ми обясняват, че КК бил по-малкото зло. И си спомням 2009 година как пламенно убеждавах мои познати, че Борисов е ГОЛЯМО ЗЛО, мутра, която ще ни занули, а те ми обясняваха, как бил по-малкото зло, другите какви лоши и крадливи били, а той бил обещал да се справи с тях и да има възмездие. А, разбира се, ама и той досега не бил управлявал, така че да му дадем шанс. ДЕБИЛИ, БЕ, ДЕБИЛИ! Дадохте му шанс на Мутрата. Сега давате шансове отново – и на Просто Киро, и на Слави Трифонов, и на Костя. Без да осъзнавате, че на щанда има само стоки, заредени от търговеца, който иска да ви вземе парите!

Глупостта е най-силното и страшно оръжие. В тоя смисъл, ние сме много добре въоръжени, направо на световно ниво. Проблемът е, че оръжието е насочено срещу нас!

Елена Гунчева-Гривова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *