„Във връзка със създалата се ситуация подавам оставка и като народен представител в 49-ото Народно събрание, напускам партия ГЕРБ и политиката.“ Това заяви депутатът Вежди Рашидов в позиция до медиите.

В понеделник изказване на депутата предизвика голямо обществено недоволство на фона на протестите срещу домашното насилие и в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, обезобразено с макетно ножче от приятеля си.

Вежди Рашидов започна годината като шеф на Парламента, а политическата му кариера претърпя главоломно развитие само за няколко месеца.

Никола Минчев, който одобрително прие думите му и му се радваше, няма да бъде кенсълиран от партията си ПП.

Самият Рашидов гласува с отвращение за Сглобката на ГЕРБ с двете партии на олигарха Иво Прокопиев.

Коментар по темата на протестъра от 2013 Виктор Димчев:

„Най-големият мъж в държавата се оказа Вежди Рашидов, на когото не му направи впечатление, че шепа феминистки и ПР машината от НПО-та превръщат темата с насилието върху жени в най-важното нещо в републиката.

Между другото повечето от лидерите в управляващата коалиция, която тика този процес, въртят по две/три и повече любовници в партиите си, млади готини момичета, чиято кариера зависи от формите им, спят в тайните им апартаменти, получават подаръци, пари, постове и дори ръководят държавата.

Но проблемът е Веждичката, който освен джентълмен, е и мъж на място, който отгоре на това беше прав.

Хвърляйте сега камъни, озверели вакханки“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *