6-годишно дете бе блъснато от товарен автомобил в сунгурларското село Прилеп. Момченцето е загинало на място. По информация на БНТ след саморазправа с роднините на детето шофьорът е убит. Инцидентът е станал около 15:30 ч.

На място са изпратени сили на жандармерията. От държавното обвинение в Бургас коментираха, че ще бъдат „безкомпромисни към извършителите на убийството“. Става въпрос за група роми, взели правосъдието в свои ръце.

По първоначални данни детето внезапно пресякло платното за движение, когато 57-годишният шофьор от Аксаково го блъска. Своевременно към мястото на инцидента се отправили близки роднини на момченцето, които празнували в близост. По думите на спътник на шофьора е започнала саморазправа. Свидетелят успял да избяга и е откаран със случаен транспорт извън с. Прилеп, откъдето успява да сигнализира на тел. 112.

Дошлите на място полицейски служители констатирали смъртта на 57-годишния водач. По случая е образувано досъдебно производство. Към момента се извършва оглед и се провеждат процесуално-следствени действия за установяване на причините за смъртта на водача. Шофьорът бил заварен в кабината от полицаите, потънал в локва кръв от рана с нож в крака. Седем от екзекуторите да задържани от полицията.

В 15:20 е получен сигнал за възниквало ПТП между товарен автомобил и пешеходец. На място пристигналите полицаи и екипи на Спешна помощ установяват смъртта на 6-годишно дете. В близост е имало негови роднини и приятели, които по това време са празнували семеен празник. На около 30 метра е спрял камионът, в който е намерен водачът, също без жизнени функции“, обясни пред БНТ директорът на полицията в Бургас ст. комисар Емил Павлов.

До приключване на огледа пътят през Ришкия проход е затворен. Трафикът се пренасочва по обходни маршрути. Регулирането на движението се осъществява от служители на „Пътна полиция“ при Районно управление – Сунгурларе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *