Политик, бе, не обикновен човек. Политик! И заваляха обидите от група активисти на ДБ към болничното заведение, за да сипят отрова 

Мустафа Емин от ДБ, който е и част от ръководството на партията, както и съветник на Министъра на отбраната поискал чуждо дете в по-тежко състояние да бъде изведено от шокова зала в „Пирогов”, за да вкарат неговото, което било с малка рана. Това са думите на медицинска сестра от болницата, присъствала на случилото се, които бяха споделени и в профила на „Пирогов” във Фейсбук.

Емин е заплашвал служителите и с министъра на здравеопазването, последвало същото сплашване и при получаване на документите.

Малко по-късно и от ръководството на болницата излязоха с официално становище, в което осъждат агресивното поведение на Емин, подчертавайки, че още по-голям проблем е, когато това държание идва от публични лица, с която си позиция дефакто потвърждават и застават напълно зад думите на тяхната служителка.

Под публикацията коментира и депутатът от ДБ Ивайло Мирчев, който заяви, че веднага ще направят проверка и се извини за действията на Емин. От Министерството на отбраната също излязоха с позиция, че ще направят проверка, а от „Да, България” написаха, че е сезирана Националната контролна комисия на партията, като ще се изготви доклад и в кратки срокове, ръководните органи ще вземат решение за последващи действия в рамките на партията.

Тече проверка, както се казва… Една от любимите фрази на българските управляващи и партии, които и да са те, което обикновено означава, че вероятно се очаква да отмине шумотевицата и всичко да бъде забравено. Дано не съм права, но при подобни обвинения от страна на медицински персонал, присъствал лично, както и подкрепен официално от болницата, правилното решение е отстраняване на Емин от заеманите от него длъжности до пълното изясняване на случилото се.

Всъщност преди броени дни в подобна ситуация се озова и Вежди Рашидов, като при него се касаеше за доста по-безобидна реакция, която по никакъв начин не застрашава живота на никого, още повече на дете. А Емин, според думите на сестрата, е настоял да се изкара от шокова зала дете в доста по-сериозно състояние от неговото.

За разлика от случая с депутата от ДБ, което изясняване трепетно очакваме, Вежди Рашидов почти веднага подаде оставка като депутат и напусна ГЕРБ, като от действията му се разграничиха дори негови съпартийци, които публично изказаха възмущението си от думите му (например Десислава Атанасова).

МО за случката с Мустафа Емин в „Пирогов“: Извършваме проверка

Разбира се, че всеки е невинен до доказване на противното, но моралът изисква сам да се оттеглиш до изясняване на случая, ако ли не – партията ти да те оттегли. В случая, поне до момента (бел.авт. – 29.08, 19:30, това не се е случило). Нещо повече, на амбразурата в защита на Емин се метнаха знайни и незнайни негови поддръжници и съпартийци, които веднага започнаха да… търсят компромати срещу сестрата, обвинила го публично.

И какво намериха – жената, освен сестра в детско отделение, била и… звънарка. Да, биела камбаната на „Св. Александър Невски”. Ау, страшно позорно, анатема! Освен това изкопаха, че вярвала, че е преборила Ковид с молитви. Сега, в какво, защо и кой вярва, не знам откога е подсъдно, но ако вървим по логиката на ровещите за „компромати”, жената е и силно набожна, което означава, че е доста малко вероятно да излъже. Нали така си вадят изводите същите поддръжници – вярва, че е преборила Ковид с молитви – простачка. Бие камбаната някъде – селска и незначителна женица. Вероятно до утре се очаква оповестяването на още „позорни” факти от биографията ѝ, които би трябвало да ни убедят каква жалка особа е тя, за разлика от дълбоко моралния, харесва и уважаван господин политик. Политик, бе, не обикновен човек. Политик!

Заваляха и обидите към болничното заведение, като цяла група активисти на ДБ се метнаха храбро на амбразурата под публикацията им, за да сипят отрова. А едно простичко „извинявай” или поне разумно мълчание, щеше да свърши доста по-добра работа. Но нейсе, по делата им ще ги познаете…

Всъщност дано Емин се е държал така заради силен стрес, а не защото наистина се е помислил за богопозан, който може да дерибейства над раята, включително и над дете в доста по-тежко от на неговото състояние, защото иначе за пореден път управниците ни копаят дъното…

Виктория Георгиева, Флагман

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *