Когато истината не изнася на ПП-ДБ и техните фанатични гласоподаватели я наричат фалшива новина. Арогантното поведение на един случайно попаднал във властта активист от ДБ в Пирогов бе изкарано заговор на Путин, а съвсем целенасоченото намерение на МОН да обяви българския език за чуждестранен, обсъждано в работни групи, бе наречено от медиите на „Америка за България“ подвеждащо и „фалшива новина“.

Нито просташкото поведение на съветника на Тагарев, нито изнесеното от Янка Такева (с всичките ми резерви към нея) от кухнята на работните групи в МОН са лъжа. И двете са истина, но сектата реагира самозащитно и с болшевишка пропагандна подмяна на истината през всички основни медии, които държат и които в същото време обявяват за проводници на руска пропаганда.

Това е психопатично. Точно такива бяха и комунистите преди да катастрофират в реалността в края на 80-те. Това са психически неща, които не могат да се оправят, докато не минат и не напуснат съответната популация, която ги е пипнала по идеологически причини. И това се повтаря в цялата история на човечеството. Не сме изключение.

Нормалните хора в този свят винаги са били малцинство. А нормалността им винаги е свързана с религиозен фундамент. Дори и читавите атеисти, чийто атеизъм също има религиозен характер, защото отрича Вечно Съществуващия.

Най-неприятни са тези от типа на неолибералите с квазирелигиозната психология на самонаслаждението и чувството на господство над света, миналото, настоящето и бъдещето. Американизирания идиотизъм, който обитава свят на мечти, фантазии, позитивни представи и вътрешни идеализации, които нямат общо нито с реалността, нито с метафизиката.

Истината за умнокрасивата психология е, че е обикновена глупост. Толкова банална, че не е за разправяне. От нея, обаче може да произлязат огромни трагедии – като тази в Украйна. Ако човек прекара 30 минути с Хилъри Клинтън, Обама, Виктория Нюланд, Блинкен, Байдън и прочие ще се ужаси от празнотата и в края на краищата ужасяващата ограниченост и плиткост на хората, които вземат съдбоносни решения за света.

Това е кошмар.

Явор Дачков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *