„Баронеса“ от Плевен с пиар екип от 10 души обслужва „невидимия кмет“ на родопския град

Все още кметът на Кърджали Хасан Азис приема изключително тежко решението на Ахмед Доган да го изхвърли от местната власт в родопския град. През септември почетният председател на ДПС издигна банкера Ерол Мюмюн и така сложи край на 20-годишното управление на доцент, доктор, инженер Азис. Категоричното решение да бъде изпратен в пенсия отприщило тих гняв и буквално сълзи в очите на депесаря, който до такава степен бе свикнал да кмет, че вече възприемал поста като нещо, което му принадлежи по право.

Пред кметове от областта Хасан Азис циврел и през сълзи казвал: „Защо шефа постъпи така с мен? Толкова много съм направил за града?“. Шашнатите от лабилното му поведение градоначалници се опитали да го успокоят, като му напомнили, че все още е зам.-председател на партията. Доцентът обаче бил твърдо убеден, че след местните избори или най-късно след националната конференция през пролетта на 2024 г. ще го изритат и партията.

Удар по егото на Хасан Азис нанесъл и бъдещият кмет Ерол Мюмюн, който го изхвърлил от екипа си за предизборните мероприятия в града и Общината. Депесари казват, че това е правилно решение, защото кърджалийци открито псуват Хасан Азис, наричат го мултимилионер, публично обсъждат странното му и бързо забогатяване и броят имотите му в България и Турция. „Неговото участие в срещи с граждани и предизборните обиколки ще отблъсне електората“, казват от предизборния щаб на ДПС. Азис приема тежко и този удар и нарежда на многобройния си пиар екип на страниците му в социалните мрежи да се агитира само за гласуване с бюлетина №57, а не конкретно за Ерол Мюмюн.

Покрай стартиралото разместване на управленските пластове в града започнаха да излизат част от аферите на кмета. Така например в Областния съвет на ДПС са потресени от факта, че за пиара си като „политик от национална величина“ Хасан Азис плаща на огромен екип от 10 души, оглавяван от известната в цяла България аферистка Денислава Ангелова, представяща се съвсем официално като….баронеса Плевенска. Кърджалийци се питат колко пари месечно прибира „баронесата“ за нескопосания, малоумен и абсурден пиар на „невидимият кмет“.*

Именно нейна била „гениалната“ идея едва говорещият български език Хасан да се сдобие с преподавателсктата титла „доцент“ в Бургаския свободен университет, без да е преподавател. На въпросната шарлатанка, чиито комично-корупционни афери са описани цветисто в множество публикации в медиите, й хрумва и идеята за аудиенцията при папа Франциск. Случката е обект на неспирни подигравки както сред електората на ДПС, така и самия Ахмед Доган, като всички все още недоумяват какво е правил във Ватикана дребният провинциален политик и мюсюлманин Хасан Азис.

Още по-скандален е фактът, че веднага след издигането на Ерол Мюмюн за кандидат – кмет Азис започва клеветническа медийна кампания. Чрез въпросната баронеса, той е финансира публикуването на статии в седмичник и маргинални сайтове, описващи новия кмет Мюмюн като човек на Фуат Гювен, който „щял напълни Кърджали с казина“. В поръчковите писания, все още кметът на Кърджали е наречен „легенда“ и му е отредена бъдеща кариера в Европейския парламент…

В града наричат Хасан Азис невидимия кмет, защото  рядко е на работното си място. Вместо него, заповеди в Общината раздава съпругата му Невин Караджа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *