Ромските гласове в Пазарджик стигнаха рекордните за региона 150 лева. Срещу същата сума се договарят гласове и в  гетата в селата Говедаре, Драгор, Мало Конаре, Братаница и т.н. Парите се раздавали, за да се гласува за настоящия кмет Тодор Попов, твърди сайтът narod.bg.

„Всяка вечер тук се колят и пекат агнета под звуците на специално нает диджей, като постоянно се споменава името на благодетеля, на когото да благодарят с бюлетина на 29 октомври“, разказват свидетели.

Запознати издават, че от средствата е намазал и кметът на Черногорово Димитър Вринчев, който от най-ярката опозиция  на Попов сред кметовете на кметства е стигнал до кандидат от неговата листа.

Около името на Тодор Попов непрекъснато гърмят скандали, свързани с компрометирани обществени поръчки, залавянето му да шофира пиян, както и смъртта на пиарката му. Всичко това има последствия и социологическите проучвания показват, че в Пазарджик със сигурност ще има балотаж, при който не е изключено Попов да загуби, въпреки че са му обещани поне 5000 купени гласа. Сред благодетелите бил и бизнесменът Найден Шопов, който през последните години успявал лесно да пазарува общински имоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *