Вътрешният министър имал неадекватна оценка за ситуацията около снощните протести в столицата. Това е становището на премиера Николай Денков.

На днешния брифинг в Министерския съвет той бе попитан къде е бил вътрешният министър Калин Стоянов по време на протестите и безредиците.

„Да, получих тази сутрин информация, че е бил на някаква кинопрожекция, което е доста смущаващо“, отговори министър-председателят. „Както знаете, ние по това време имахме заседание на Министерски съвет, а министърът беше заместен от заместник-министър Темелакиев. Така че, в един момент аз трябваше да кажа на заместник-министъра Темелакиев: Ама моля Ви се, отивайте и си вършете работата. Така че там очевидно имаше проблем в координацията. Но ще поискам информация от министъра Стоянов, за да разбера какво се е случило и тогава ще бъдат предприети действия, както казах, след разговор с вицепремиера Габриел.“

„По отношение на вътрешния министър, ако трябва да добавя още нещо, това е, че виждам определена неадекватна оценка на обстановката. Аз няколко пъти се чух с него вчера и през всичките тези разговори той ме уверяваше, че не очаква особени проблеми, не очаква провокации, имаше и такива медийни изяви, в които казваше, че не очаква провокации. Тази сутрин отново като се чухме, неговият коментар беше: „Ама нищо особено не се е случило.“ Така че, ако имам критики към него, те са в тази посока“, каза още премиерът.

Припомняме, че ПП-ДБ поискаха Калин Стоянов да бъде отстранен. Николай Денков заяви, че ще вземе решение какво да предприеме след консултация с вицепремиера Мария Габриел (излъчена от ГЕРБ), която в момента била в чужбина.

ГЕРБ и ДПС застанаха категорично зад Стоянов. Според тях вината за снощните безредици е на кмета на София Васил Терзиев и на спортния министър.

Самият Калин Стоянов се очаква да направи изявление днес от 14,00 ч. пред сградата на МВР, както анонсираха от ведомството му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *