Парирал съм част от „нещата“, които Копринков се опитваше да прави, обяви бившият служебен премиер, назначен от Румен Радев

Бившият служебен премиер Стефан Янев е поредният, който се включи във войната срещу президенството. В интервю пред Нова нюз той твърди, че най-доверения на държавния глава Николай Копринков е опитвал зад гърба му „да прави някакви неща“. По думите му парирал тези „неща“, когато знаел за тях.

„Да кажем за някакви неща от ежедневието, които касаят персонални или въпроси, свързани с възможност за влияние при вземане на някакво решение. В момента не мога да се сетя конкретен пример, защото са били дребни неща“, каза той.

„Може би за тези 7 месеца, в които бях премиер, сме се видели един или два пъти. Но въпросът е, че той вероятно се е опитвал зад гърба ми да прави някакви неща, които аз съм парирал, когато съм знаел за тях. В момента не мога да се сетя за конкретен пример, защото са били дребни неща“, обяви бившият служебен премиер.

Копринков в момента е секретар по вътрешна политика на президента Румен Радев. По времето на служебните правителства на Янев заемаше длъжността секретар по вътрешна политика и гражданско общество.

За ролята му в екипа на Румен Радев се носят легенди, като му се приписва ролята на сив кардинал в службите и други ключови сектори, а в последните дни е подложен на безпрецедентна медийна атака по всички канали, с която очевидно се цели дискредитирането на държавния глава. В различни публикации се намеква „за тъмни стаи“, където се разпределяли безотчетни пари, за компромати и шантаж.

Атаката не изглежда случайна. Мнозина виждат в нея стъпки към предприемането на импийчмънт срещу президента Румен Радев.

Всъщност, т.нар. „път на Копринката“, е част от политическия фолклор от три години. Първи го въведе Бойко Борисов, а след това за него ставаше дума и в прословутия запис от партийното събрание на „Продължаваме промяната“, споменаван е и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

За „пътя на Копринката“ говори преди дни и Делян Пеевски.

„Събрал достатъчно средства за двете години, корупционният кръг с неговите съветници (на Радев, б.а.) около него е чудовищен. Къде потъна „Пътят за Копринката“, къде потъна Сотир Ушев, кой е касиерът? Това са много въпроси. Ако имаме прокуратура, да ги зададе. Надявам се, след като направим новия Закон за съдебната власт, ще има прокуратура, ще има служби и разследвания. Защото това е невъзможно – едни хора с парите, които събраха за две години, да си правят партия“, енигматично обяви преди дни санкционираният за корупция по американския закон „Магнитски“ Пеевски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *