“Ситуацията е такава, че появата на алтернатива е неизбежна. Българите очакват реална политическа алтернатива, която да се противопостави на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните скандали“, каза президентът Румен Радев в понеделник.

Малко по-рано от прокуратурата съобщиха, че проверяват какви данни има по отношение на „лицата Сотир Ушев и Николай Копринков“, както ги призова председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

„Този хор на страха обедини не само партиите в сглобката, но и малки партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието. Наивно е да се мисли, че като омаскаряваш личности, ще промениш мнението на хората, а те са омерзени. В момента използват добре позната техника – когато след вазимното изпиране не можеш да се отървеш от тежкото наследство, да създаваш фалшиво такова“, каза Радев.

Попитан дали ще оглави създаването на политически проект Радев каза, че ако даде доверието си на някоя политическа формация, той сам ще го заяви пред медиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *