Виктория Василева, бившата първа дама на СДС и Слави Трифонов, пристана на формацията и напира за Брюксел

 

Изпратената с аплодисменти от цялата пленарна зала при напускането й на парламента Виктория Василева от „Има такъв народ”, изненадващо пристана на новата формация „Величие”. Ръководена от полк. Николай Марков – бивш кадър на НСО, който години наред не може да прости, че беше скандално уволнен от службата за охрана и ръководителят на проекта „Исторически парк” Ивелин Михайлов, също с подозрителна репутация и съмнения за финансово облагодетелстване, партията ще атакува дори Брюксел на вота на 9 юни.

За пост като евродепутат се бори именно Виктория Василева, която бе главен секретар на сините в зората на демокрацията, а после премина в редиците на Слави Трифонов и бе депутат от квотата на Дългия, с когото се разделиха с неособено добри чувства. Сега Василева е кандидат за евродепутат от новата съмнителна партия „Величие”, а странното й преминаване към прорусофилската формация е повече от подозрително, смятат наблюдатели на изборните врътки, споделили пред „Уикенд” прелюбопитни неща за новия проект.
Добре финансираната според запознати партия на полк. Николай Марков дължи доста от популярността си на решението на президента Румен Радев отново да се изживява като партиен кукловод, научи „Уикенд”. Мълви се, че част от финансирането на „Величие” се дължи на добрите възможности на президентския консилиери Николай Копринков, а друга – на „пирамидата”, както я наричат – „Исторически парк” край Девня. Там финансирането и схемите са за милиони, твърдят запознати.

Участието на президента Радев посредством съветника му Копринков била с цел не само държавният глава отново да погали егото си, че е кукловод на изборите, а и с цел да се разбият и разцепят гласовете в ляво. Прорусофилска, формацията на полк. Марков лъсва като част от Радевите схеми и чрез диригента и политически активист Йордан Камджалов, обърнаха внимание запознати. Камджалов, който е от ромски произход, два пъти участва в инициативните комитети по издигането на Радев за президент и е твърде близък с полк. Марков и Ивелин Михайлов, като бил и втората връзка на държавния глава с новата партия.

„Много добре се финансира партия „Величие” чрез „пътя на коприната”, тези хора – особено хора като Ивелин Михайлов и Виктория Василева без пари не работят. Целта е цепене на гласове и разпиляване на лявото, за да се осигури последващо влияние на определени хора от „Дондуков” 2 над целия ляв сектор“, ехидно коментира пред „Уикенд“ запознат с интригите в новата партия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *