Изслушването на Главчев заради гафа със Сребреница съвпада с основното предизборно мероприятие на десните

Парламентът ще се събере на извънредно заседание в неделя, 2 юни. Това става по заповед на зам.-председателя на Народното събрание Росица Кирова, която е издигната от ГЕРБ. След отстраняването на председателя Росен Желязков, Кирова на практика ръководи работата на парламента.

В работната програма на депутатите влизат предложения, направени само от ПП-ДБ. Заседанието обаче е насрочено за 15 часа. Докато в 16 часа ПП-ДБ планира да представи предизборната си програма. Очевидно е, че заседанието и предизборното мероприятие се сблъскват в ущърб на дясното обединение.

Предвид на това, че програмата е предложена от десните, едва ли опозиционните формации ще се отзоват. Това рязко намалява шансовете заседанието въобще да се състои.

Дневният ред включва проект на решение, предложено от ПП-ДБ, с което се предвижда да бъде задължен здравният министър да предприеме действия за сключване на колективен трудов договор в здравния сектор, както и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

Също така, депутатите ще изслушат служебния премиер Димитър Главчев – отново по искане на ПП-ДБ, заради гафа със Сребреница. „Скандал няма, някой се опитва да направи скандал. Имаме официална позиция, изразена чрез гласуване на нашия постоянен представител в ООН. Не знам защо се пропуска този факт и се преминава през работни документи, част от процеса на взимане на решения“, оправда се днес Главчев, цитиран от БТА. Така насроченото заседание може да му позволи да се измъкне от неудобни въпроси от страна на десницата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *