Гей ли е Асен Василев? Такъв въпрос бе зададен в интервю на Кирил Петков за YouTube канала на журналиста Любомир Жечев. Той говори за сексуалната ориентация на неговия политически партньор, парапета и връзката с Лена и компроматите срещу ПП.

Асен Василев не е гей. Аз го казвам. Но дали си гей, или не си гей, няма нищо лошо. Това са си лични избори. Какво се случва в твоето семейство, какво се случва в твоите връзки, това са си лични истории“, каза Петков. „Няма безгрешни хора. Въпросът е дали си готов, ако осветлят някоя твоя грешка, да си я признаеш или да не се страхуваш от нея“, добави той.

На въпрос дали видеото от парапета с Лена е сексуален компромат, той коментира:

„Не, пълна глупост. Това не е удар срещу мен. Това всъщност е удар срещу Лена. И ще ви кажа защо – защото в България да си политик и да си жена е най-гадното нещо. За съжаление, сме сексисти и за съжаление, никоя силна жена не може да бъде силна жена като политик, ако не й измислят, че тя е любовница на някого, че има афера, че нещо се прави. Това е удар за нея. За мъжете не е голям удар. Бойко дори парадира с това – колко жени, какво, защо. Въпросът е, че беше една много мръсна и гадна атака“.

„На тези кадри аз нямам от какво да се притеснявам, защото има погрешен ъгъл, както ъгълът с държането за ръка“. Това заяви пред bTV кандидат-депутатът от ПП/ДБ Лена Бориславова след излизането на кадрите с прословутия парапет.

На практика за първи път някой от двамата официално потвърди, че именно тя и бившият премиер са заснети да влизат в частна квартира за кратко или почасово наемане.

Кадрите излязоха в момент, когато Кирил Петков беше министър-председател, а тя началник на неговия кабинет. Видеото е заснето в по-ранен период, когато Петков беше назначен от Румен Радев за служебен министър на икономиката, а кантората, в която бе Лена Бориславова, спечели скандален договор с Българската банка за развитие.

На кадрите се вижда известна близост с лидера на ПП Кирил Петков.

Бориславова коментира: „Категорично потвърждавам, че отношенията ми с г-н Кирил Петков са служебни и приятелски в рамките на „Продължаваме промяната“ и винаги са били такива. Винаги“, заяви Бориславова пред bTV.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *