Николай Марков от “Величие” закъсня за първото заседание на 50-ото Народно събрание. Той се появи в пленарната зала в 9.23 ч., когато народните представители вече бяха положили клетва.

Марков беше изведен от залата от квесторите, тъй като присъствието му е нарушение на конституцията. За да стане народен представител, Марков трябва да положи клетва на следващо заседание и да подпише клетвения лист допълнително, обясниха конституционалисти.

Пред репортери в кулоарите самият той призна за закъснението и обясни, че имало причина за това, но не каза каква. Заседанието беше открито с кворум от 237 регистрирали се.

„Излязох, защото не съм положил клетва. Случват се прецеденти. Не чухме какви намерения има г-н Борисов, но те отказаха среща. Бихме подкрепили правителство при условие, че знаем какви цели има. Какви цели да имаме? Ние сме най-малката партия. Не знаем какво ще се случи в залата, нека да видим. Искаме конкретни неща, които искаме да чуем – кои ще бъдат в правителството. Може би и ние ще предложим председател”, заяви Марков.

Вижте видеото:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *