Все още председателят на ДПС Делян Пеевски намери неочакван виновник за разцеплението в неговата партия. За конфликта в движението тази сутрин той обвини президента Румен Радев, когото продължи да нарича с прозвището “мистър Кеш”.

“Има ДПС на мистър Кеш, защото другите са пионки, има ДПС на Пеевски. Друго ДПС няма. Другите са служители на Радев”, обяви отчаяният Пеевски пред журналистите в Народното събрание. “Той командва всички. Всички в тази игра са пионки на Радев”, продължи той, без да предостави доказателства за твърденията си.

Всъщност, битката в ДПС се разрази след като самият Пеевски започна да разчиства от постовете им приближени до почетния лидер Ахмед Доган партийни кадри. Това предизвика бунт срещу Пеевски и доведе до това, че лично Доган поиска оставката му от председателския пост на движението. Сега от думите на Пеевски излезе, че Доган е “пионка” на Радев.

Лидерът на ДПС днес обвини държавния глава, също така, че се опитвал да свали от поста й председателя на парламента Рая Назарян. Причината, според него, е това, че според промените в Конституцията Назарян е потенциален служебен премиер, а Радев искал да си осигури удобен за него ръководител на служебното правителство. Това също той не доказа с нищо.

Тук Пеевски навърза президента с ПП-ДБ, както и несъществуващия все още политически проект на Радев. “Първо, трябва да осигурят на ПП-ДБ нова ала-бала, през нов министър на електронното управление и нов МВР министър, и също така тайната малка партийка на мистър Кеш ще я видите, трябва да влезе в парламента, да подготви удобно къде да седне като му свърши мандатът, защото той няма куража да излезе така”, посочи Пеевски. И за това доказателства нямаше.

В “заговора” срещу Назарян шефът на ДПС намеси конкретно някои от водещите фигури на ПП-ДБ – Божидар Божанов и Христо Иванов. За последния Пеевски изсипа куп обиди и спекулации. “Намерил е един компактен скут на Росенец (където е резиденцията на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган – бел.а.) да пие мазно турско кафе. Той обича да минава по скутовете. Преди 4 години това е било бутафория (опита на Иванов да забие там българското знаме, отключило протести срещу Доган – бел.а.). Той е родствено обвързан с Ахмед Доган”, говореше Пеевски.

На практика с днешното изказване все още председателят на ДПС потвърди, че той е поръчал вчерашната истерия във фекалната му медийна флотилия, разкрила набързо няколко заговора срещу него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *